marți, 12 ianuarie 2010

Cum te ia Statul la misto

In aceasta dimineata am pornit cu pas voios catre sectia 14 de politie, ca sa imi depun cerere pentru cazier.
Am mers repede, ca sa nu intarzii la serviciu. Am transpirat, am mers mult pe jos pentru ca daca mergeam cu autobuzul faceam mai mult.
Ajung la sectia de politie, bucuroasa ca nu e aproape nimeni.
Ma duc la ghisul x si imi incep polologhia.
- Buna ziua, fiti amabil, as dori si eu sa imi iau cazierul, am nevoie de el pentru scoala de soferi.
-Aveti actele sus, imi raspunde un nene plictisit si semienervat ca l-am extras din lecturarea unui frumos ziar colorat, plin de crime si miracole infaptuite de vedete sau de oameni obisnuiti.
Ma mai uit o data peste acte si vad ca pe langa timbrul fiscal de 2 lei, trebuie sa platesc si o taza la Trezorerie de 10 ron, taxa de care nu stiam.
Intreb si eu ca omul...
-Fiti amabil (da, am acest tic verbal), dar taxa aceasta unde trebuie platita?
-La trezoreria sectorului 4, pe Pieptanari...si baga din nou capul in ziarul lui colorat, de data aceasta chiar enervat.
-Si nu se poate plati aici?
-NU! DOAR LA TREZORERIA SECTORULUI 4!
-Poate altcineva sa mearga sa plateasca in locul meu?
-Da, doar cu buletinul dumneavoastra!
-Multumesc, reusesc eu sa mai spun, pana sa isi bage omul din nou nasul in tampenia aia de ziar colorat.

Ma gandesc asa, mi-ar lua 45 de minute la ora 8.45 sa ajung acolo. Pana ma intorc inapoi, cat stau aoclo, e treaba de 2 ore. Nu am cum sa intarzii la serviciu, asa ca ma gandesc ca trebuie sa ma duc maine dimineata, direct acolo.
Spre norocul meu, imi da o colega o informatie foarte buna. Pot plati taxa aceea de 10 lei si la Posta, deci nu trebuie sa ma duc pana pe Pieptanari, printre infractorii Bucurestiului.

Insa, ma intreb si eu ca proasta:
Daca trebuie platita o taxa de 10 ron si un timbru de 2 ron, de ce naiba nu se pot plati la un ghiseu in cadrul sectiei de politie?
De ce trebuie sa ma plimb aproape jumatate de Bucuresti ca sa dau niste bani la stat?

Chiar nu va e rusine?
E chiar atat de greu sa ganditi?

Un comentariu:

  1. Hai ca esti haioasa, tu chiar crezi ca "statul roman" vrea sa gandeasca? Cand in viata de pana acum, ai vazut tu ca statul a facut ceva care sa fie in ajutorul cetateanului? Daca nu il plimba pe la n ghisee si sa il puna sa stea la cozi care nu se mai termina, eventual pe un frig de crapa pietrele sau pe o "mica" canicula....nu "se simte" bine...
    Pana acum cativa ani puteai sa platesti pentru cazier la sectia de politie toate taxele, pentru cazier, buletine...dar stii prea bine, mai trebuie sa pape si altii...

    RăspundețiȘtergere