miercuri, 28 ianuarie 2009

Despre indemnizatia pentru mamici!


Aseara, la o emisiune TV, erau invitate 2 doamne, mamici, una mamica de gemenei, alta mamica de tripleti!
S-a discutat noua problema a indemnizatiilor pentru mamici, in care statul roman era acuzat de discriminare.
Cam care sunt datele problemei: mamele cu gemeni, tripleti, cer ca indemnizatia de crestere a copilului, adica cele 6 milioane (acum cei 85% din salariu) sa fie multipicata la numarul de copii nascuti. Adica: 2 X 6 milioane sau 2 X 85% din salariu.
Ei bine, este prima oara cand tin cu statul romana, ca sa zic asa. Acea indemnizatie de 85% se da mamei pentru ca in aceasta perioada se cinsidera ca ar merge la serviciu, dar se dedica cresterii copilului. Sunt de acord ca alocatiile pentru copii gemeni sau tripleti sa fie mai mari pentru ca parintii au niste "dezavantaje". Nu pot sa imprumute hainele ramase maici de la unul la altul, nu pot sa foloseasca multe lucruri de acest fel. Insa, daca mamele ar munci in aceasta perioada, ceea ce vor face dupa trecerea celor doi ani de postnatal, nu le va da nimeni 2 salarii sau 3 salarii pentru ca au nascut gemeni sau tripleti. Daca s-ar da asa, atunci familiile care ar avea 2 copii din doua nasteri ar trebui si ele sa ia doua salarii pentru ca au doi copii, pentru un singur loc de munca.
Sper sa nu supar prea multe mamici cu gemenei, dar cred ca de data aceasta, nu este nici o eroare!

3 comentarii:

  1. dragele mele daca stiam nu imbatraneam si ma apucam de facut copii cat mai multi si atunci sa vezi trai nineaca

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place de voi iar articolele voastre sunt de milioane tineti-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  3. de cand cu cei 85% s-au schimbat datele problemei. atunci cand era vorba de o indemnizatie de numai 6 mil eram perfect de acord ca mamele de gemeni si tripleti trebuie sa primeasca mai mult. dar acest lucru nu mi se mai pare valabil acum.

    RăspundețiȘtergere